Образователна инициатива Споделено от сърце! информира как да се грижим за сърдечното

...
Образователна инициатива Споделено от сърце! информира как да се грижим за сърдечното
Коментари Харесай

Споделено от сърце: Образователна инициатива за сърдечно здраве - Здраве

Образователна инициатива " Споделено от сърце! "  информира по какъв начин да се грижим за сърдечното си здраве. Тя се осъществя в подтекста на международната седмица на информираността за сърдечната непълнота, която тази година е в интервала 12-18 февруари и цели да даде публичност на казуса. При това съществено здравно положение сърцето не изпомпва вярно кръвта в тялото.

Kъм днешна дата от него страдат над 64 милиона души. Всеки втори пациент с диагноза сърдечна непълнота губи живота си единствено до 5 години след диагнозата. Заболяването визира освен самите пациенти, само че и техните близки, тъй като те са ангажирани с грижите за обичаните си хора. И въпреки всичко, в случай че се диагностицира в точния момент, животът на тези пациенти може да се усъвършенства и удължи.

Покрай еуфорията на Деня на влюбените тази година бихме желали да обърнем внимание на хората, че сърцето е доста повече от обичайния за този празник знак. Искаме да напомним, че единствено в България 150 000 души страдат от сърдечна непълнота и че постоянно тя е резултат на други болести, които могат да бъдат следени или лекувани. Затова е значимо да „ слушаме “ сърцето си и посредством просветителната ни самодейност „ Споделено от сърце! “ да предизвикаме хората да извърнат по-сериозно внимание на тематиката и да споделят с доктор, в случай че се появят терзания за тяхното или здравето на непосредствен за тях човек. “, споделя Ивайло Василев, Business Unit Director Биофармация, AstraZeneca България.

Ако вие или непосредствен ваш човек се чувствате по-често изтощени, в случай че стартират да се появяват отоци по крайниците, мъчно изкачвате стълби и се постанова да вършиме почивки, не можете да спите и се будите рано заран, чувствате зной, когато сте в легнало състояние, не се бавете и потърсете лекарска помощ. 

Повече информация по тематиката, можете да намерите  и във.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР